Een tijd geleden kwam iemand die ik al mijn hele leven ken naar me toe; "Sanne, ik lees je blogs altijd met plezier, maar waarom zet je nou juist díe foto naast je blog? Ik vind je echt zo`n ambitieuze trut lijken!". Ik ervoer dit toen als een compliment.

Het geval wilde namelijk dat iemand mij enkele dagen daarvoor had verweten alles altijd maar leuk te willen maken, en vertelde dat de wereld nou eenmaal zo niet wérkte.

Het zal u niet verbazen dat dit een nogal vastgeroest, zuur kijkend personage was met zijn hakken in het figuurlijke zand en een zo-werkt-het-al-jaren-dus-veranderen-is-dom-mentaliteit. Met zijn "ach meisje, jij komt er nog wel achter dat dingen léuker willen maken geen zin heeft" begon ik na te denken. Wat is hier aan de hand?

Plastic fantastic

Aardig zijn, dingen leuk maken, daar hou ik van. Niet alleen bij mezelf maar ook bij anderen. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben niet altijd vriendelijk, maar mijn grondhouding is dat wel. In de verandertrajecten die ik begeleid is dat ook vaak het fundament.

Geen plastic fantastic, geen neppe glimlach gecombineerd met weerstand en woede, maar tegen een situatie aankijken en deze proberen aangenamer en inspirerend te maken. Dan komen de aardige medewerkers vanzelf. Of niet?

Disfunctioneel mopperen

Mijn theorie: als je altijd aardig bent, komt functionele boosheid (weet iemand hier een andere term voor? Liefst een leuke…) extra hard aan. Als je altijd loopt te mopperen, al je werk onder protest doet en aardig doen tot een bijzonderheid of zelfs beloning voor je omgeving beschouwt, hoe serieus nemen mensen je dan nog als je boos wordt omdat iemand écht je grens over gaat?

Wat gebeurt er als mensen ineens hun grondhouding veranderen? Dat kan schrikken zijn, zoals te zien is op pasopaardig.nl, een website van SIRE. Deelt iemand belangeloos koekjes uit, wordt men begroet door onbekenden binnen het pand, krijgt men een compliment van een vreemde? Verdacht!

Ik zou alle verandermanagers, trainers en coaches in Nederland willen oproepen: laat één van de filmpjes van SIRE zien aan de groep waar je mee werkt. Als ijsbreker. Als tussendoortje. Als afsluiter.

Want echt... Met aardig(er) doen kom je binnen veranderende situaties al een heel eind... Ambitieuze trut of niet!

Sanne Nuij van Arnhem is directeur/ eigenaar van Plan T, een adviesbureau voor verandermanagement. Plan T biedt ook trainingen op het gebied van creativiteit en communicatie voor bedrijven én particulieren, alsmede coachingstrajecten.Voor meer informatie: www.plan-t.nl