AMSTERDAM - Investeerders op Wall Street hebben slachtoffers van de fraude van Bernard Madoff benaderd voor het overnemen van hun schadeclaim. Zij gokken erop dat de uitkeringen uiteindelijk hoger zullen zijn dan tot nu toe wordt verwacht.

Dat bericht the Wall Street Journal.

ASM Capital, het bedrijf dat de slachtoffers benadert, biedt twee mogelijkheden. Of de gedupeerden krijgen direct 20 procent van de schadeclaim in ruil voor de gehele claim of ze krijgen 16 procent van de claim uitbetaald en later nog eens 33 procent van het bedrag dat ASM Capital voor de claim krijgt.

Namens de rechtbank is Irving Picard bezig met het bijeenschrapen van geld voor de slachtoffers. Als alles volgens plan verloopt zal hij ongeveer vijftig procent van de geleden schade kunnen terugvorderen.

Vertrouwen

De president van ASM Capital zegt in de krant verrast te zijn door het aantal positieve reacties op zijn voorstel. "Meestal zijn mensen niet meer zo goed van vertrouwen nadat ze slachtoffer zijn geworden van een Ponzi-zwendel."

Bernard Madoff zit een gevangenisstraf uit van 150 jaar. Hij werd vorig jaar veroordeeld omdat hij beleggers voor tientallen miljarden dollars had opgelicht in een piramidespelachtige constructie.