UTRECHT - Na een dramatisch 2008 waarin de vervoerder een verlies van 25 miljoen euro leed, heeft Connexxion vorig jaar weer zwarte cijfers geschreven.

Het operationele resultaat kwam uit op 16 miljoen euro, onder de streep bleef iets meer dan 3 miljoen euro over. Dat maakte Connexxion woensdag bekend.

Het resultaat is verbeterd dankzij een reorganisatie en verbeteringen van het resultaat bij de taxidiensten en de ambulancezorg.

Ook is een aantal concessies vernieuwd en had Connexxion eenmalige baten, onder andere van de verkoop van vastgoed, die in totaal zo'n 10 miljoen euro opleverden.

Ondanks het verlengen van een aantal concessies blijft het openbaar vervoer volgens Connexxion ''een lastige markt''. De resultaten in die divisie staan dan ook onder druk.

Reorganisatie

In de tweede helft van 2009 is een reorganisatie door het hele bedrijf ingezet. Daardoor zijn ongeveer 450 mensen in andere functies terechtgekomen. Volgens Connexxion heeft ''een zeer beperkt aantal mensen'' het bedrijf als gevolg van de herschikking verlaten.

Een deel van de reorganisatie was gericht op het verbeteren van het resultaat van de onderhoudsdivisie van Connexxion, waar in 2008 een verlies van 14 miljoen op werd geleden. Ook dit jaar moet daar nog een slag worden gemaakt.