AMSTERDAM - Nadat de vliegtaks in Nederland snel weer werd afgeschaft, wil nu Duitsland het vliegen duurder maken. Dat meldt Bild woensdag.

Deze week maakt de Duitse regering bekend welke maatregelen ze willen nemen om het begrotingstekort aan te pakken. De Duitse minister van Financiën heeft dinsdag diverse voorstellen gepresenteerd aan bondskanselier Angela Merkel, vicekanselier Westerwelle en CHU-partijleider Seehofer.

Een van die voorstellen is belasting heffen op vliegtickets, oftewel een vliegtaks. Ook de, in Nederland veel besproken, kilometerheffing ligt in Duitsland op tafel.

Vliegtaks

Een Duitse vliegtaks maakt wellicht een einde aan het feit dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie vanaf een Duitse luchthaven.

Dit jaar reizen waarschijnlijk 4 miljoen Nederlanders vanaf een luchthaven in het buitenland, vooral Düsseldorf en Brussel zijn populair. Veel Nederlanders kiezen voor deze luchthavens, omdat de belastingen en vluchttarieven vaak lager zijn dan bij een vertrek vanaf Schiphol. Vooral mensen die dicht bij de grens wonen, maken makkelijk de oversteek naar een buurland.