AMSTERDAM – Kinderopvang Catalpa komt binnenkort voor 400 tot 500 miljoen euro in handen van buitenlandse private investeerders. Het is de hoogste prijs die ooit voor een soortgelijk Nederlands bedrijf werd betaald.

Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag op basis van bronnen rond de verkoop. Catalpa is een van de grootste commerciële aanbieders van kinderopvang in ons land, het beheert 250 crèches.

In totaal zouden zes private-equity-investeerders een eerste bod hebben gedaan. Het Amerikaanse AEA Investors, Carlyle Group, Providence Equity Partners, de Britse investeerders BC Partners en Doughty Hanson en het Scandinavische IK tonen allemaal interesse.

De directeur van Catalpa bevestigt tegenover Het Financieele Dagblad de verkoopplannen maar niet de namen van de mogelijke nieuwe eigenaren.

De gestegen interesse van private equity-investeerders in de branche hangt samen met de duidelijke groei van de kinderopvang. Eind 2009 waren er in Nederland ruim 352.000 opvangplaatsen tegen 224.000 eind 2006. De Rabobank meldt bovendien een toegenomen subsidie van 680 miljoen euro in 2005 tot 2,7 miljard euro in 2009.