NEURENBERG - De werkloosheid in Duitsland is in mei opnieuw gedaald. Het aantal werklozen nam met 165.000 af tot ruim 3,42 miljoen, zo meldde het Duitse federale arbeidsbureau dinsdag.

Het werkloosheidspercentage daalde daardoor tot 7,7 procent van de beroepsbevolking. In april zat nog 8,1 procent van de beroepsbevolking zonder baan. In mei 2009 bedroeg het werkloosheidspercentage 8,2 procent.

In april daalde het aantal Duitse werklozen ook al onverwacht sterk, met 162.000. ''Het voorjaarsherstel van de arbeidsmarkt heeft in mei doorgezet'', stelde de voorzitter van het Duitse arbeidsbureau dan ook in een verklaring. ''De belangrijkste indicatoren laten een aanzienlijke verbetering zien.''

Spook

''Het spook van de massawerkloosheid is weggejaagd'', aldus econoom Carsten Brzeski van ING. ''De arbeidsmarkt lijkt veel sneller te herstellen dan velen hadden gedacht.''

Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden daalde het aantal werklozen in Duitsland met 45.000 tot 3,25 miljoen. Dat was aanzienlijk sterker dan verwacht. Analisten gevraagd door persbureau Reuters hadden een aangepaste daling van 20.000 werklozen voorspeld.