MUMBAI - Mahindra & Mahindra, de grootste producent van terreinauto's en tractoren in India, wil een overnamebod uitbrengen op de Koreaanse fabrikant van SUV's Ssangyong Motor. Dat heeft Mahindra zaterdag bekendgemaakt.

''Wij hebben onze interesse getoond in Ssangyong. Als we op de lijst van geselecteerde kandidaten staan voeren we een boekenonderzoek uit'', aldus Pawan Goenka, bestuurder van de automobieldivisie van Mahindra.

''Voordat we een bod uitbrengen onderzoeken we eerst de economische levensvatbaarheid en kijken we of Ssangyong binnen onze strategie past''. Ook het Franse Renault zou in de race zijn om Ssangyong in te lijven.

Renault

Mahindra is al langere tijd op overnamepad. In april liet het weten een belang van Renault over te nemen in een samenwerkingsverband voor de productie van het merk Logan in India.

Eerder deze week nam Mahindra een meerderheidsbelang in de fabrikant van elektriche auto's Reva Electric Car Company. Daarmee krijgt de onderneming een been aan de grond in de snelgroeiende markt voor elektrische voertuigen, een markt die ook grote autoconcerns als General Motors en Toyota aantrekt.