AMSTERDAM - Het bestuur en toezichthouders van uitgever PCM hebben in de periode van 1 januari 2004 tot en met 2 juli 2007 wanbeleid gevoerd. Dat concludeert de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam in een donderdag gepubliceerde uitspraak.

In december 2008 concludeerde diezelfde ondernemingskamer al dat er sprake was geweest van onzorgvuldig handelen van de bestuurders en de commissarissen rond de verkoop van het belang van PCM aan durfinvesteerder Apax.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten en FNV Kiem eisten destijds een vervolgonderzoek. Door het instappen van Apax werd PCM opgezadeld met een torenhoge schuld.

Kapitaalverhoging

Het bestuur en de commissarissen gaan de uitspraak nader bestuderen, aldus de Persgroep Nederland, het voormalige PCM. De groep wijst er verder op dat medio vorig jaar het merendeel van de schulden is afgelost met een kapitaalverhoging van 130 miljoen euro.

''Door de verkoop van activiteiten (NRC Media en de boekenuitgeverijen) is de Persgroep Nederland sindsdien geheel vrij van bancaire schuld'', aldus het bedrijf.