AMSTERDAM – Werknemers in de financiële sector hebben het zwaar sinds het uitbreken van de kredietcrisis. Daarom kunnen ze sinds kort aanspraak maken op zowel virtuele als echte knuffels.

De afgelopen week konden financials bij de World Trade Centers in Amsterdam en Rotterdam meisjes tegen het lijf lopen die hen een knuffel wilden geven.

Een anonieme commerciële partij is de initiatiefnemer van We Love Finance, een team dat financieel personeel met het uitdelen van gratis knuffels een hart onder de riem wil steken.

Werkplezier

“Alle financials krijgen tegenwoordig een wagonlading negativiteit over zich heen”, vertelt Steven Pieneman van We Love Finance. “En omdat werkplezier samenhangt met wat anderen van je baan vinden, kunnen deze mensen wel een steuntje in de rug gebruiken.”

De geplande knuffelacties zijn voorbij, maar Pieneman sluit niet uit dat er nog eens een dergelijke actie plaatsvindt in de vorm van een flashmob. Ondertussen kunnen sympathisanten hun steun laten blijken via de site en mensen in de financiële wereld een virtuele knuffel geven.

“We willen richting de 10.000 inschrijvingen, dan is ons doel bereikt. Inmiddels loopt het al in de honderden”, aldus Pieneman.