Land Rover neemt afscheid van de machtige TDV8. Die ruimt het veld ten gunste van de efficiëntere zescilinder diesel. Liefhebbers kunnen nog eenmaal genieten met de TDV8 Ultimate – de laatste Range Rover Sport die met deze motor leverbaar is.

Land Rover heeft tien stuks staan van de Range Rover Sport TDV8 Ultimate. Dat zijn de laatste exemplaren die met de achtcilinder diesel te koop zijn. Ze zijn alleen te koop in Santorini Black en Alasks White. Verder zitten er metaaltinten op de luchtroosters en de voorspatborden. De Ultimate edition is te koop voor 122.300 euro.


Vanzelfsprekend zijn de speciale Range Rovers voorzien van Premium-leder met contrasterende stiksels en het Extended Leather Pack en er is Grand Black Lacquer houtafwerking. Op technisch vlak zijn er het Adaptive Dynamics dempersysteem, schakelpeddels aan het stuur en 20 inch vijfspaaks lichtmetaal.

Kanteldak


Tot slot is de Ultimate Edition onder meer voorzien van een elektrisch bedienbaar schuif/kanteldak, verwarmbare voorstoelen en achterbank, een verwarmd stuurwiel, een koelbox in de middenconsole en een mobiele telefoonintegratie en meedraaiende xenon koplampen.