De algemene conclusie uit twaalf afleveringen van de serie True Tuesdays, waarin vooral vanuit Silicon Valley werd bericht over de laatste stand van zaken in nieuwe media en technologie, is dat Amerika niet zozeer beter is dan andere landen, maar wel ambitieuzer.

Andere opvallende conclusies zijn dat Twitter wordt gezien als een nog relatief klein, maar blijvend communicatieplatform en dat de wijze waarop het snel groeiende Facebook omgaat met privacy een ieder zorgen moet baren.

In het gloednieuwe hoofdkantoor van het Amsterdamse internetbedrijf True, initiatiefnemer van de serie True Tuesdays, blijken een aantal Nederlandse internetexperts vrijwel eensluidend in hun conclusies. De gasten vertegenwoordigen drie generaties internetondernemers.

e-Wave

Aangeschoven bij gastheer Michiel Frackers zijn Bright hoofdredacteur Erwin van der Zande, in 1995 maker van de eerste digitale uitgave over internet, op internet; de wekelijkse e-Wave, toen nog omschreven als 'elektronische nieuwsbrief.'

Gert-Jan Lasterie begon in 2002 vanuit een studentenhuis met Flabber, dat zou uitgroeien tot Nederlands populairste webog met ruim een miljoen unieke bezoekers per maand. De benjamin onder de tafelnerds is de pas 23-jarige Alexander Klöpping, behalve regelmatig commentator bij De Wereld Draait Door bekend van zijn webshop The Gadget Company.

Dit was de slotaflevering van True Tuesdays. Vanaf half juni gaat een nieuwe webserie in een vergelijkbare talkshowsetting van start, met Michiel Frackers en Erwin van der Zande als vaste medewerkers.

Eerdere afleveringen:

Aflevering 12: The Best Of

Aflevering 11: 'Software kun je niet bombarderen'

Aflevering 10: 'Afrika is voorloper met mobiele technologie'

Aflevering 9: 'Ik investeer in ondernemers, niet in trends'

En kijk ook de afleveringen daarvoor.