LONDEN - Marks & Spencers (M&S), de grootste keten van kledingzaken in Groot-Brittannië, houdt bij zijn voorspellingen voor het nieuwe boekjaar de kaarten aan de borst met het oog op de Britse bezuinigingsplannen die binnenkort bekendgemaakt worden.

''Consumenten zijn natuurlijk bezorgd over de impact van de begroting die op 22 juni bekend gemaakt wordt'', stelde het bedrijf dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Ook in Groot-Brittannië moet flink bezuinigd worden om het begrotingstekort terug te brengen. Er wordt rekening gehouden met belastingverhogingen.

Resultaten

M&S was tevreden over de resultaten over de eerste maanden van 2010. In het boekjaar dat liep tot eind maart behaalde M&S een winst voor belasting en buitengewone posten van 632,5 miljoen pond (ongeveer 740 miljoen euro). Een stijging van 4,6 procent vergeleken met het voorgaande jaar.

In Groot-Brittannië krijgen de ruim 650 M&S-winkels wekelijks 21 miljoen klanten over de vloer. In het buitenland telt de keten ongeveer driehonderd winkels. Behalve kleding verkoopt M&S ook voedingsmiddelen en huishoudelijke spullen.