Antwerpse diamantairs zien lichtpuntje

ANTWERPEN - De Antwerpse diamantairs zien het licht weer schijnen. Na twee moeilijke jaren door de recessie is de verkoop in april flink aangetrokken. Vooral de export naar de Verenigde Staten herleeft.

De omzet aan bewerkte diamanten in april was 16 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar geleden. De omzetstijging komt uitsluitend door prijsstijgingen, meldde Antwerp World Diamant Centre zaterdag in de Gazet van Antwerpen. De afgelopen maand is voor 696 miljoen dollar (513 miljoen euro) aan geslepen diamanten verscheept.

Aan ruwe diamanten hebben de Antwerpenaars in april zelfs 46 procent meer verkocht dan een jaar eerder. Het gaat om 893 miljoen dollar (655 miljoen euro) voor totaal 10 miljoen karaat aan diamanten.

Recessie

Antwerpen heeft een van 's werelds grootste handelscentra voor diamanten. Door de recessie in de laatste jaren gingen enkele grote firma's failliet; tientallen diamantbewerkers zaten werkloos thuis. Bovendien leed de sector onder brutale overvallen en gijzelingen bij diamantairs thuis.

NUwerk

Tip de redactie