Verizon kiest Google voor iPad-rivaal

AMSTERDAM - Verizon werkt samen met Google om een tabletcomputer te maken die kan concurreren met de iPad van Apple. De Amerikaanse telecomaanbieder wil vooral blijven concurreren met operator AT&T.

Dat Google een tablet zou gaan maken lag eigenlijk in de lijn der verwachting. Vorige maand nog liet Eric Schmidt zich ontvallen dat Google aan een tablet met Android werkte. Maar nu blijkt het bedrijf samen te werken met Verizon.

Dat onthulde Verizon-topman Lowell McAdam dinsdag aan The Wall Street Journal. Verizon wil ook een deel van de tabletkoek, die in de VS nu helemaal wordt opgepeuzeld door AT&T met de iPad. AT&T is ook al de carrier voor de iPhone en de Amazon Kindle. Verizon staat daar tegenover met de succesvolle Motorola Droid die gebruik maakt van Android.

Onduidelijk

Wat de rol van Google is in de samenwerking wordt niet helemaal duidelijk. “We werken bijvoorbeeld samen aan tablets”, zei McAdam. “We kijken naar alle dingen die Google in zijn archieven heeft en die we op een tablet kunnen zetten waarmee we een geweldige ervaring kunnen creëren.”

Google zelf wilde niet reageren. Wanneer de tablet uit moet komen zegt McAdam niet, en of er Chrome OS of Android uit de archieven van Google komt is evenmin duidelijk.

NUwerk

Tip de redactie