Vakbonden verwachten moeizaam gesprek met VNG

DEN HAAG - Gemeenteambtenaren voeren de druk op de cao-onderhandelingen op. Nadat eerder de reinigingsmedewerkers in Amsterdam en Utrecht in staking gingen, legt ook de veegdienst in Den Haag het werk neer. Dat maakten vakbonden van CNV en FNV dinsdag bekend.

Dinsdagavond vervolgen de vakbonden de onderhandelingen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Tot nu toe liepen de gesprekken vast op het salaris.

De werkgevers lijken zich inmiddels wat van de nullijn te bewegen, stellen de vakbonden. Desalniettemin zijn zij sceptisch en verwachten zij ''uiterst moeizame onderhandelingen''.

Vijfdaags

De Haagse vegers houden vanaf 20 mei een vijfdaagse staking. Dit in tegenstelling tot hun collega's in Amsterdam en Utrecht, die hun staking willen voortzetten totdat er een cao-akkoord is, om zo hun roep om een loonsverhoging van 1,5 procent kracht bij te zetten.

Parkeercontroleurs, die net als de reinigingsmedewerkers onder de gemeente-cao vallen, schrijven twee dagen lang geen bonnen uit. Ook in andere plaatsen in het land, zoals in de gemeente Westland en in Purmerend voeren verschillende groepen ambtenaren volgende week acties.

NUwerk

Tip de redactie