Sinds mijn mede-NUzakelijk Blogcelebrity Ilse in haar blog sprak over Zzzzzzzzzzp-ers die niet genoeg online aanwezig waren, begon ik aan mijzelf te twijfelen.

Tot die tijd was mijn LinkedInpagina alleen aanwezig ten behoeve van de optie om te "gluren bij de buren", en Twitter leek me een weinig interessante mogelijkheid: wie wil er nou weten in welk restaurant ik zit te eten?

Een kennis uit het communicatie-vak meldde mij echter dat het écht niet kon dat ik hier als ondernemer nog niet te vinden was.

De tip van Ilse

Ilse tipte in haar blog: google jezelf eens af en toe. Dat leek me al helemáál niet heel interessant, want niets bleek minder waar. Mijn blogs zijn gecopy-paste op verschillende websites, wel altijd héél netjes met de bronvermelding eronder (voor zover ik weet natuurlijk) en, in één geval, op een website waarvan de naam weinig tot de verbeelding overlaat: hookers.nl vond mijn blog over prostitutie en ZZP dusdanig interessant dat zij mijn blog daar hebben overgenomen.

Niks mis mee, integendeel, maar wat zou de gemiddelde opdrachtgever die mij gaat googlen of "wieowie-en" (dit werkwoord leerde ik vorige week van één van mijn studenten, trouwens) hiervan denken?

Hatemail

Het feit dat ik, naast een hoop aardige, leuke en enthousiaste reacties, ook wel eens zogenaamde hatemail ontvang, bewijst dat mijn blogs in elk geval worden gelezen en iets losmaken bij mensen. 'Effect is effect', hoor ik mijn vroegere communicatiedocent zeggen. En daar geef ik hem gelijk in. Het leven van een NUzakelijk Blogcelebrity kan niet altijd over rozen gaan.

'Hatemail?!' hoor ik u denken... Jawel! Een uitgebreid verslag zal ik u besparen, maar een klein voorbeeldje kan er wel vanaf: een anonieme mailer deelde mij recentelijk mede dat hij zijn darmgassen welig liet tieren tijdens het typen van zijn e-mail aan mij, het zij in een andere bewoording. Zijn/ haar doelstelling is mij nog steeds onduidelijk.

Toen ik via google zag dat er verschillende mensen verwezen naar mijn blogs via Twitter, wilde ik niet langer achterblijven en nu bevind ik mij in de wondere wereld van de Tweets en Twitpics. Zo weet ik wat Minister JC de Jager zoal uitvoert tijdens bijeenkomsten en vergaderingen, en dat een collega erg van sushi houdt. 

Woord van dank

Ilse, bedankt. Jij behoedde mij tot verwording tot een Zzzzzzzzp-er en wakkerde mijn nieuwsgierigheid tot Twitter aan. Ik wacht nog op volgers, maar die komen niet vanzelf. Elke dag zal ik moeten werken aan mijn netwerk op LinkedIn en Twitter. Ik ga mezelf regelmatig googlen, want dat blijkt interessanter dan ik dacht. Een Zzzzzzzzzzzp-er worden... Dat nóóit!

Sanne Nuij van Arnhem is directeur/ eigenaar van Plan T, een adviesbureau voor verandermanagement. Plan T biedt ook trainingen op het gebied van creativiteit en communicatie voor bedrijven én particulieren, alsmede coachingstrajecten.Voor meer informatie: http://www.plan-t.nl/