AMSTERDAM - Mobiele virtuele operator Lycamobile heeft een schikking getroffen met T-Mobile. Na de overstap naar Vodafone door Lycamobile ontstond een bizar conflict tussen de operators.

Operator Lycamobile maakte gebruik van het netwerk van T-Mobile totdat het overstapte naar provider Vodafone.

T-Mobile lag hierna in de clinch met Lycamobile, die een betalingsachterstand zou hebben van "tientallen miljoenen" euro's. Hierop besloot T-Mobile de klanten van Lycamobile af te sluiten als pressiemiddel om de achterstallige betalingen alsnog terug te krijgen.

Afsluiten

Hoeveel klanten er uiteindelijk werden afgesloten bleef onduidelijk. T-Mobile kreeg wel toestemming van telecomwaakhond OPTA om de klanten af te sluiten. Volgens Lycamobile zou het uiteindelijk om slechts 2 procent van de klanten zijn gegaan, T-Mobile zelf hield het op 230.000.

In een bizarre wending legde vervolgens Lycamobile Netherlands, een zusterbedrijf van Lycamobile, via de rechter beslag op tegoeden van T-Mobile. Dit beslag mocht op 15 miljoen euro gelegd worden van de rechtbank.

In plaats daarvan koos Lycamobile Netherlands ervoor beslag te leggen op de claim die T-Mobile nog had uitstaan bij het oude Lycamobile. Dit om te voorkomen dat Lycamobile-klanten hun nummer en beltegoed zouden verliezen.

Schulden

T-Mobile noemde het in het leven roepen van Lycamobile Netherlands en de door dit nieuwe bedrijf gevraagde beslag een "vage juridische constructie" die zou zijn opgetuigd om te voorkomen dat T-Mobile zijn schulden kan innen bij Lycamobile.

Daar slaagde Lycamobile Netherlands in november vorig jaar wel in wat leidde tot een bizarre patstelling tussen de partijen.

Lycamobile meldt nu dat de zaak met T-Mobile geschikt is. Dit wordt bevestigt door T-Mobile, die niet wil ingaan op details rond de schikking. Lycamobile is niet bereikbaar voor nader commentaar.