LONDEN - Automatiseerder Logica heeft de omzet met 2 procent zien dalen in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Analisten hadden een grotere daling verwacht.

De totale omzet kwam uit op 939 miljoen pond (1,08 miljoen euro). Analisten hadden een omzet van 919 miljoen pond (1,06 miljoen euro) verwacht. Het bedrijf zag positieve trends in het eerste kwartaal. Vooral in Frankrijk nam de vraag toe.

Verder deed de outsourcingtak het goed. Daar steeg de omzet met 11 procent. De divisie consultancy en professionele dienstverlening liet een omzetdaling van 8 procent zien.

Benelux

De activiteiten van Logica in de Benelux en Zweden blijven de zorgenkindjes, hoewel financieel directeur Seamus Keating ook in de Benelux de omzet minder ziet dalen. Dit jaar nam de omzet met 14 procent af. Een jaar eerder was dat in dezelfde periode nog 20 procent, verklaarde de topman.

Voor de eerste helft van dit jaar verwacht Logica een lichte omzetdaling. De omzet voor het gehele jaar is naar verwachting gelijk aan die van 2009.