AMSTERDAM - De ruim driehonderd schuldeisers die een vordering hebben uitstaan bij het failliete artiestenbureau The Entertainment Group (TEG) van Marco Borsato, hebben weinig kans dat ze geld zullen zien.

Curator Jan Padberg bevestigde dinsdag berichtgeving daarover in enkele ochtendkranten.

''Het geld dat nu op de rekening staat, is onvoldoende om alle schulden in te lossen. De kans dat schuldeisers geld krijgen, is nagenoeg nihil'', aldus Padberg.

In totaal ligt er voor 11,6 miljoen euro aan claims bij TEG. Er is 1 miljoen beschikbaar voor de schuldeisers. Padberg zegt dat de helft daarvan al is gereserveerd voor uitkeringsinstantie UWV.

De Belastingdienst heeft een claim van 2,6 miljoen euro neergelegd bij TEG. De curator meent dat dit bedrag naar beneden wordt bijgesteld. ''De claim is ambtshalve ingediend en is vaak een administratieve exercitie'', aldus Padberg.

Failliet

Het bedrijf van zanger Borsato ging vorig jaar failliet. Hij en de mede-eigenaren van TEG investeerden in verliesgevende bedrijven en hadden weinig zicht op de geldstromen in het bedrijf.

De curator overweegt een faillissementsaanvraag in te dienen voor aan aantal andere bedrijven waar Borsato ook aandeelhouder van is.

Schuld

Het gaat om Lab Venture, Grump, Sweet Spot en Music Club. ''Dit zijn vennootschappen met dezelfde aandeelhouders als TEG'', zegt Padberg. ''Deze bedrijven hebben samen ruim 5 miljoen euro schuld aan TEG.''

De curator verwacht dat er in juni een rapport ligt dat meer inzicht moet geven over de oorzaken van het faillissement van het bedrijf van Borsato.