PUURS - De Belgische brouwerij Duvel gaat de bijzondere variant Tripel Hop opnieuw brouwen, omdat de directeur een weddenschap heeft verloren.

Aanleiding was een bezoek van een bierproefvereniging vorig maand aan de brouwerij van Duvel in Puurs. Voorzitter Johan Madalijns uit Halle daagde in de fabrieksbar de marketingdirecteur van Duvel uit om opnieuw Tripel Hop te brouwen, waarvan er ooit eenmalig 22.000 stuks waren gemaakt.

''Bitterder dan de gewone Duvel en met 1 procent meer alcohol'', zegt Madalijns maandag smakelijk in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Facebook

Op een bierviltje schreef marketingdirecteur Johan Van Dijck de belofte om het bier te brouwen als er eind augustus tienduizend mensen lid zouden zijn van een Facebookpagina. Van Dijck was er gerust op dat hij nooit meer van de weddenschap zou horen over de biervariant die lastig is om te brouwen. Maar tot zijn verbazing is het streefaantal al afgelopen weekeinde gehaald.

''Belofte maakt schuld'', aldus de directeur. Hij zal het bier nog dit jaar op de markt brengen. ''We hebben deze weddenschap met plezier verloren.''