AMSTERDAM - Voorafgaand aan de ‘echte’ productiestart van de Opel Ampera, is in het Amerikaanse Michigan de voorserie al gestart.

In de General Motors-vestiging in Warren, Michigan zijn de eerste voorserie exemplaren van de Opel Ampera van de band gerold. De komende maanden zullen nog enkele exemplaren volgen die door ingenieurs uit Amerika en Europa worden getest.

Aan het einde van 2011 komt de plug in-hybride op de markt. Het is dan een zustermodel van de Chevrolet Volt, die dit jaar het spits mag afbijten.


Europa

Bij de voorserie auto’s wordt gewerkt aan de bedieningselementen, de besturingssoftware en de rijdynamiek. Die verschilt voor de Europese markt natuurlijk behoorlijk van die van de Amerikaanse Volt. Ook zijn de auto’s bestemd voor botsproeven.


De plug in-hybride komt zestig kilometer ver op elektrokracht. Gedurende de rit kan het lithium ion-batterijenpakket worden opgeladen door een zogeheten ‘range extender’ – die een kleine verbrandingsmotor is. De accu’s kunnen ongeveer drie uur via het reguliere stopcontact worden opgeladen.