DEN HAAG - Het onderzoek naar de ondergang van de DSB Bank is grotendeels klaar. Maar het duurt nog even voordat het rapport van de commissie die onder leiding staat van professor Michiel Scheltema, openbaar wordt gemaakt.

Er moet nog worden gecontroleerd of in het rapport geen vertrouwelijke informatie van toezichthouders DNB en AFM staat.

Minister Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat donderdag laten weten aan de Tweede Kamer. Een woordvoerster van De Jager zei dat de commissie-Scheltema de beschikking heeft gekregen over vertrouwelijke informatie van de toezichthouders.

Nu moet het rapport worden gecontroleerd om te voorkomen dat gegevens die volgens de wet vertrouwelijk moeten blijven, niet openbaar worden.

Onduidelijk

Het is volgens de woordvoerster onduidelijk hoe lang het duurt voordat de check op geheime informatie klaar is. Eind vorig jaar werd nog gezegd dat de commissie-Scheltema op zijn vroegst 1 februari klaar zou zijn. Sindsdien is de datum al een paar keer verschoven. Volgens de laatste verwachtingen zou het rapport van Scheltema half mei uitkomen.

Naast het algemene onderzoek naar de ondergang van DSB wordt ook nog een rapport over de rol van een oud-bestuurder bij de bank verwacht. Tot nu toe zijn twee onderzoeken naar oud-bestuurders Gerrit Zalm en Robin Linschoten openbaar gemaakt.

Eerder deze maand werd bekend dat DNB en AFM geen onderzoek meer doen naar Dirk Scheringa; oprichter van de voormalige DSB Bank. Daarover heeft de Kamer opheldering gevraagd bij De Jager. Volgens zijn woordvoerster verwacht de minister hierover binnenkort een antwoord van de toezichthouders.