Hoewel het populair taalgebruik is, is het wel voor de meeste mensen duidelijk als we spreken over het hebben van issues.

Wat maakt dat mensen wel of niet vanuit hun kracht kunnen functioneren. Het afrekenen met de zogeheten “issues uit het verleden” speelt daar een grote rol bij.

Een ondernemer die een dominant profiel heeft waarbij assertiviteit, zelfstandigheid en directheid de grote krachten zijn, kan in valkuilen stappen. In de praktijk wil dat bijvoorbeeld zeggen dat hij of zij zich te overheersend gedraagt en voorbij gaat aan de mening van anderen.

De kracht van zelfverzekerdheid, de leiding nemen en visionaire kwaliteiten komt hierdoor niet volledig tot bloei. De kans dat men bang voor de baas wordt is groot en dit is uiteindelijk funest voor de groei en productiviteit van de onderneming.

Onzekerheid

Tijdens de adviessessie bespreek ik onder andere het profiel van de ondernemer. Dit om er samen achter te komen waar de hiaten en problemen liggen. Ik kom er tijdens de sessies achter dat dit, wanneer men in de aandachtspunten vervalt, negen van de tien keer te maken heeft met onzekerheid.

Een soort verborgen onzekerheid die geworteld is in het verleden van mensen. Gehinderd worden door dat duiveltje wat pa, ma leraar of lerares heet die zeggen je bent niet goed genoeg. En of het nu zo is of het proces heeft slechts in het hoofd plaatsgevonden, is niet relevant. Het heeft je mede gevormd. Hierdoor is de eigenwaarde en liefde niet zo groot als deze zou moeten zijn met alle gevolgen van dien voor de mens en haar omgeving.

Valkuilen

Recent ben ik bezig geweest met het begeleiden van een ondernemer in een creatief beroep. Deze man, zeer begaafd in zijn werk, loopt tegen problemen in de bedrijfsvoering aan.

Na een uur kom ik er achter dat het opvalt dat hij toch in een aantal valkuilen stapt die de plannen voor de groei van zijn onderneming hinderen. Zijn kwaliteiten op het gebied van leidinggeven liggen aan de samenwerkende, ontspannen en diplomatieke kant.

Het bijbehorende gedrag, mits deze man in zijn kracht staat, zou zijn: hij voelt zich prettig de vastgelegde koers vast te houden, hij bevordert consensus en zorgt dat mensen samenwerken, hij is tactvol in het omgaan met mensen en denk na voordat hij wat zegt.

Voor een kleine groep zou dit een zeer prettige baas kunnen zijn. Harmonie staat voorop. De realiteit is dat deze ondernemer door onzekerheid juist gedrag aan het vertonen is dat een averechtse werking heeft op het team.

Besluitvorming

De man onderschat zichzelf en laat zich door een medewerker overvleugelen, met als gevolg dat hij niet meer serieus genomen wordt. Hij is aarzelend in de besluitvorming, waardoor hij en zijn mensen achter de feiten aanlopen.

Hij is omzichtig in zijn communicatie en zegt niet echt wat hij denkt en voelt, wat weer tot gevolg heeft dat zijn mensen niet weten waar ze aan toe zijn.

Deze sessie was erg confronterend en emotioneel maar voornamelijk een eye-opener. Door deze man bewust te maken van de valkuilen en de redenen hiervan, heeft de onderneming weer kans van slagen. Ik heb hem wat handvatten gegeven en hij is intensief bezig met het verslaan van zijn “duivels”, zodat hij, zijn gezin en de werknemers weer met een positieve blik naar de toekomst kunnen werken.

Bewustwordingprocessen die ondernemers de kans geven in hun talent en kracht te komen en blijven staan is in mijn ogen één van de belangrijkste punten om ondernemingen te laten excelleren.

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn eigenaar van Janus Kizuna. Zij herstructureren bedrijven en bieden persoonlijke begeleiding aan leiders. Capabiliteit en vertrouwen zijn de kernwoorden.