WASHINGTON/TOKIO - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) overweegt meer noodhulp aan het noodlijdende Griekenland te verstrekken. Dat meldde de Financial Times woensdag.

Het IMF heeft Griekenland al aangeboden 15 miljard euro te lenen. Daar zou nog eens 10 miljard euro bovenop komen, meldde de krant op gezag van anonieme functionarissen in Washington en Athene. De totale lening van 25 miljard euro zou over drie jaar worden verstrekt.

Het geld komt bovenop de 30 miljard euro die de eurolanden als noodlening aan Griekenland zouden willen verstrekken. De leiders van de eurolanden zullen waarschijnlijk op 10 mei een topontmoeting houden om daar over te besluiten.

Euro

In totaal hebben zestien van de 27 EU-lidstaten de euro ingevoerd, inclusief Griekenland. Dit land heeft door zijn torenhoge tekorten het vertrouwen van de financiële markten verloren. De positie van de euro dreigt daardoor te worden aangetast

EU-president Herman van Rompuy zei woensdag tijdens een bezoek aan Tokio dat de onderhandelingen over het saneren van de Griekse schulden goed verlopen. Hij zei dat er ook ,,geen twijfel'' over is dat de schulden zullen worden gesaneerd.