Ondanks dat General Motors is gestart met het afbouwen van Hummer, is er toch nog een geïnteresseerde het merk.

Het Amerikaanse Raser Techologies heeft interesse in de overname van Hummer. Dat meldt The Car Connection.

Raser werd vorig jaar bekend door de ombouw van een H3 tot een elektrische auto. Het bedrijf was al eerder in de race om het merk over te nemen van GM en na het afketsen van de deal met het Chinese Tengzhong gonst de naam opnieuw.

Raser wil van Hummer een ‘groen’ merk maken en heeft plug in-hybride techniek klaar liggen. Die technologie doet sterk denken aan die van de Chevrolet Volt. Het werkt eveneens met een ‘range extender’, haalt eveneens ruim zestig kilometer op elektrokracht en heeft een totale actieradius van 650 kilometer. Het gemiddelde verbruik van de Raser H3 is 2,4 liter op 100 km.

Voorraad

In VS is General Motors inmiddels begonnen met het uitverkopen van Hummer. Vorige week stonden nog 2.200 exemplaren op voorraad bij de 153 dealers. Om de verkoop te bespoedigen krijgt een koper van één van de laatste Hummers een financiering van 72 maanden met 0% rente.

Bovendien is er 4.000 dollar korting op H3’s van modeljaar 2010. De korting op de overgebleven H2’s van modeljaar 2009 loopt op tot 6.000 dollar.