ZOETERMEER - Of het onderdeel goederenvervoer van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) straks onder een noemer gaan vallen, wordt binnen afzienbare tijd duidelijk.

Dat lieten voorzitter Alexander Sakkers van TLN en een woordvoerder van KNV deze week weten.

Volgens Sakkers is het goed voor de belangenbehartiging van een sector om de krachten te bundelen. TLN en KNV trekken al in verschillende inhoudelijke dossiers met elkaar op, dus een fusie ligt voor de hand.

Daarnaast zijn verschillende leden lid van beide organisaties. ''Dat is natuurlijk zot'', aldus Sakkers. TLN vertegenwoordigt ongeveer zesduizend vervoerders, van klein tot groot. KNV Goederenvervoer vertegenwoordigt vijftig met name grote leden. Vorig jaar lieten de twee partijen al weten verregaande samenwerking te onderzoeken.

Overtuigingskracht

Of het tot een samenvoeging zal komen, kon Sakkers niet zeggen. ''We hebben veel energie en overtuigingskracht nodig om dit te realiseren.

Ik heb nog geen verwachting van ja of nee.'' Als de gesprekken slagen dan ziet Sakkers ook fusiegesprekken over het spoorgoederenvervoer zitten. ''Maar alles op zijn tijd.''