ROTTERDAM - Een oplossing in het al jaren slepende conflict over de havenpensioenen is in zicht.

Volgens de werkgevers en werknemers in de haven die zich hebben verenigd onder de naam Sbpvh, is er ''uitzicht op een regeling die inhoudt dat een bedrag van 500 miljoen euro voor verbetering van havenpensioenen beschikbaar komt.''

Een woordvoerder zei dinsdag dat er de afgelopen maanden gesprekken zijn geweest met de Stichting Optas. De komende weken wordt het schikkingsvoorstel voorgelegd aan de havenwerkers.

Doorverkocht

Stichting Optas beheerde de pensioenen, die ruim een jaar geleden een waarde van zo'n 1,7 miljard euro vertegenwoordigden. De rechten werden in 2007 doorverkocht aan verzekeraar Aegon. Sindsdien is er mot over het vermogen.

De Stichting Optas wilde met de 1,3 miljard euro die het voor het pensioenfonds ving, sociale en culturele projecten in Amsterdam en Rotterdam sponsoren.

De Stichting Belangenbehartiging Pensioengerechtigden van de Vervoer- en Havenbedrijven (Sbpvh) wil dat het geld wordt gebruikt om de pensioenen van oud-havenwerkers op peil te houden. Een eerder bod van Optas om de claim af te kopen voor 350 miljoen euro werd afgewezen.