Winkels profiteren van koude Paasdagen

RIJSWIJK - De meeste mensen die er tijdens het paasweekeinde ''op uit'' wilden, zochten hun heil binnen. Niet in de eerste plaats in de kerk, maar in een museum, bioscoop, horecagelegenheid of winkel. Het was te koud en te winderig en vooral op Stille Zaterdag te nat.

De woonboulevards deden goede zaken en trokken maandag aanmerkelijk meer bezoekers dan vorig jaar, toen het met Pasen schitterend weer was. Veel attractieparken hadden last van het slechte weer, vooral zaterdag en eerste paasdag. De belangenvereniging Club van Elf liet desondanks weten tevreden terug te kijken.

Ongeveer 800.000 buitenlandse toeristen brachten de paasdagen in Nederland door, 50.000 minder dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) wijt de daling aan het vroege tijdstip van Pasen dit jaar en de verwachting van wisselvallig weer. De meesten toeristen kwamen uit Duitsland.

Horeca

Volgens het NBTC gingen er ongeveer 250.000 Nederlanders in eigen land op uit, net zoveel als vorig jaar. Hotels en bungalowparken waren goed bezet, campings beleefden een magere Pasen.

De Nederlandse bioscopen hadden een zeer goed paasweekeinde. Pathé, dat zo'n 30 procent van alle Nederlandse zalen bezit, trok van donderdag tot en met zondagavond 155.000 bezoekers, ruim 50.000 meer dan vorig jaar.

NUwerk

Tip de redactie