LEIDEN - Modeketen Hennes & Mauritz (H&M) wil zijn distributiecentrum in Leiden per 1 augustus sluiten en de logistieke activiteiten verplaatsen naar de Noord-Duitse havenstad Hamburg.

Het bedrijf heeft de werknemers, de ondernemingsraad en de vakbonden daarvan op de hoogte gesteld, zo liet het bedrijf dinsdag weten.

Door de sluiting van het distributiecentrum in Leiden staan volgens FNV Bondgenoten 150 banen op het spel. De bond wil dan ook zo snel mogelijk met H&M om de tafel om te praten over een sociaal plan.

Begeleiden

H&M laat weten dat het bedrijf de werknemers zo veel mogelijk van werk naar werk wil begeleiden. ''Bij voorkeur binnen H&M.''

H&M streek jaren geleden in Leiden neer. ''Toen we nog een fractie van het aantal winkels hadden van nu'', zegt een woordvoerster van het bedrijf.

Dat verdeelcentrum is nu te klein geworden, waardoor gebruik gemaakt moest worden van verscheidene panden. ''Het is efficiënter nu alles te concentreren in ons nieuwe distributiecentrum in Hamburg waar voldoende capaciteit is.''