HILVERSUM - Een boek over bedrijvenonderzoeker Pieter Lakeman krijgt een juridisch staartje. Lakeman eist volgende week in een kort geding dat schrijfster Marja Bontekoe uitlatingen over hem rectificeert.

Dit kondigde hij donderdag aan in het tv-programma Pauw & Witteman. Bontekoe is de auteur van het boek De Dossiers Lakeman. Daarin stelt zij dat Lakeman weinig succesvol is geweest in de zaken die hij tegen bedrijven heeft gevoerd.

Lakeman zegt nu vooral geschaad te zijn door de uitlatingen die zij na publicatie heeft gedaan in de media. Bontekoe stelde onder meer dat de bedrijvenonderzoeker een graaier is en lijdt aan grootheidswaanzin. Lakeman wil nu laten verbieden dat ze die woorden herhaalt. Ook moet ze de uitlatingen rectificeren.

Bodemprocedure

Volgens Lakeman dient het kort geding volgende week woensdag. In een bodemprocedure wil hij later ook de inhoud van het boek aanvechten.

Bontekoe heeft in het verleden voor Lakeman gewerkt bij de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (Sobi). De twee gingen met ruzie uit elkaar.

Lakeman verwierf vorig jaar landelijke bekendheid met zijn oproep aan klanten van DSB Bank om hun geld van hun rekeningen te halen. De bank ging korte tijd later failliet.