SHANGHAI - Het vonnis in het veelbesproken proces in China tegen vier medewerkers van het Australisch-Britse mijnbouwbedrijf Rio Tinto wordt maandag verwacht. Dat maakte Rio Tinto donderdag bekend.

De Australische algemeen directeur van het bedrijf in Shanghai en drie medewerkers staan deze week voor de rechtbank van Shanghai terecht voor het aannemen van steekpenningen ter waarde van ongeveer 13 miljoen dollar en het stelen van bedrijfsgeheimen.

Alle vier de verdachten hebben toegegeven dat zij geld hebben aangenomen en een van hen gaf bedrijfsspionage toe, zo lieten hun advocaten weten. Ze zijn het overigens niet eens met de bedragen die genoemd worden.

Overheid

In een korte verklaring liet Rio Tinto weten dat de vonnissen tegen de vier op 29 maart worden uitgesproken. De Australische overheid bevestigde dat. Afgevaardigden van de regering zullen daarbij aanwezig zijn.

De vier werden vorig jaar juli opgepakt. Op dat moment voerde Rio Tinto moeizame onderhandelingen over de levering van ijzererts aan China.