UTRECHT - De bestuurders van SNS Reaal hebben vorig jaar geen bonussen ontvangen. Wel kreeg het nieuwe bestuurslid Dick Okhuijsen een omvangrijke verhuisvergoeding. Dat bleek vrijdag uit het jaarverslag van SNS Reaal.

Het was het tweede jaar op rij dat de bestuurders van het financiële concern hun variabele beloning aan zich voorbij zagen gaan. SNS schreef in 2008 voor ongeveer een half miljard euro rode cijfers.

In 2009 werd een kleine winst van 17 miljoen euro behaald. In totaal kregen de vijf bestuurders van SNS Reaal over 2009 2,3 miljoen euro aan salaris en vergoedingen.

Okhuijsen

Okhuijsen trad in september toe tot de raad van bestuur. Hiervoor was hij werkzaam bij ING. Van 2004 tot 2008 werkte hij bij de verzekeringstak van dat concern in Tsjechië en Slowakije, daarna zat hij korte tijd in Japan. Voor zijn terugkeer naar Nederland heeft SNS Okhuijsen een vergoeding gegeven van 65.000 euro.

Ronald Latenstein, die sinds half april optreedt als bestuursvoorzitter, verdiende in 2009 een basissalaris van 525.000 euro. Daar kwamen nog enkele vergoedingen en een pensioenbetaling bij, waarmee zijn totale beloning uitkwam op 624.000 euro.

Salaris

De topman ziet zijn basissalaris met 7 procent stijgen tot 570.000 euro. Vanaf april kreeg hij op jaarbasis een salaris van 532.000 euro.

Vorig jaar heeft het concern een nieuw beloningsbeleid opgesteld. Hierbij zijn de bonussen voor de raad van bestuur beperkt. De bestuurders krijgen nog maximaal een jaarsalaris aan bonus mee. De variabele beloning wordt daarnaast alleen nog in cash uitbetaald, niet meer in aandelen.