Of meer specifiek … natuurlijk gedrag versus financiën.

Het hele leven blijven leren en ontwikkelen is mijn motto. Hiervoor hoef je gelukkig niet steeds in de schoolbanken te zitten. Ik houd derhalve mijn ogen wijd open voor mogelijkheden die mij als functionaris en mens doen groeien.

Een onderdeel van mijn werkzaamheden is persoonlijke begeleiding, coaching of eigenlijk het geven van levenstherapie. Deze vorm is er één die tussen de meer standaardcoach en een psycholoog.

Volgende stap

Ik neem privé en zakelijk mee in deze sessies met als doel de onderste steen boven krijgen, zodat men de volgende stap kan maken in het groeipad. Ook bewustzijn van oorzaak en gevolg is een belangrijk onderdeel van mijn sessies.

Een boeiend onderdeel is de combinatie van type mens en zijn natuurlijk gedrag, wat is aangeleerd gedrag en hoe uit dit zich in zijn onderneming en financieel gedrag.

Financial en Business DNA is enige tijd geleden geïntroduceerd in Nederland (het vindt zijn oorsprong in de Australië) en kwam op mijn pad, waarbij ik eerlijk gezegd sceptisch was over de methode. Toch ietwat geprikkeld heb ik mij ingeschreven voor de opleiding.

Vertaalslagen

Nog tijdens het eerste dagdeel van de cursus bleek dat, met het huiswerk wat eerder ingeleverd was, we direct de praktische vertaalslagen konden maken. De persoon zoals deze van nature is, wat deze (mogelijk) laat zijn door aangeleerd gedrag en wat dat voor consequenties heeft in het financiële gedrag voor bijvoorbeeld diens onderneming mochten de revue passeren.

Doordat we ons, naar elkaar toe, kwetsbaar op durfden te stellen, konden we direct meters maken. En ieder stukje theorie sloot naadloos aan bij de praktische invulling, wat ons na de eerste dag al enorm veel inzicht bracht.

Puzzelstukjes

De tweede dag vielen gaandeweg de dag nog meer puzzelstukjes op z’n plaats. Werd dit weer aangevuld met stukken theorie en leverde ons na twee intensieve dagen een enorm berg bagage die direct toepasbaar zou blijken.

Ik verheug me al op het vervolgtraject, zodat ik deze trainingen zelf kan gaan geven. Een ideale combinatie in gedrag en financiën en daarnaast een solide basismodel, wat direct toepasbaar is. Op deze manier houd ik mijn motto ‘leren is groei” graag in stand.

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn eigenaar van Janus Kizuna. Wij herstructureren bedrijven en bieden persoonlijke begeleiding aan leiders. Capabiliteit en vertrouwen zijn de kernwoorden. www.januskizuna.com