Wekelijks een overzicht van de opmerkelijkste innovaties en start-ups in Innovatie 360. Deze week: een Nederlands Olympisch dorp, een laptop dockingstation, de Porsche 918 Spyder, de SEO Rank Monitor en het tafelkleed dat van morsen kunst maakt.

In samenwerking met Idealize, het platform voor creatieve bedrijfsideeën.

Haalt Nederland de Olympische spelen van 2028 binnen? Misschien wel. Wie weet kunnen we stemmen winnen door te imponeren met een speciaal Olympisch dorp.

Ingenieursbureau Bartels stelt een eilandenarchipel voor in de vorm van de Olympische ringen. Auto’s kunnen de eilanden bereiken via een soort van ringweg.

Porsche 918 Spyder

Waarschijnlijk kunnen Olympiërs tegen die tijd het dorp bereiken met een nieuwe, ‘duurzame’ sportauto. Porsche heeft afgelopen week beelden van zijn nieuwe 918 Spyder concept car vrijgegeven.

Het is een hybride wagen, die zowel door een 500 PK-verbrandingsmotor als een paar elektromotoren wordt aangedreven.

Warpia Easy Dock

Laptops en netbooks zijn handig voor als je onderweg bent. Ze hebben een klein toetsenbord en beeldscherm, waardoor ze niet ideaal zijn voor lange pc-sessies.

Warpia Easy Dock stelt je nu in staat een monitor, toetsenbord, muis en speakers draadloos aan te sluiten op je MacBook of een andere willekeurige laptop en netbook. De verbinding wordt automatisch gemaakt tussen een USB-dongle en draadloze ontvanger.

Underfull

Mocht je tijdens het werken achter je laptop een kop koffie omstoten, dan is het te hopen dat je op je tafelkleed morst. Een tafelkleed, de Underfull, maakt van vlekken namelijk kunst.

Op het eerste gezicht lijkt het concept op een klassiek tafelkleed, maar er zit een verborgen patroon in verwerkt dat pas zichtbaar wordt als het kleed nat wordt.

SEO Ranking Monitor

Op je laptop ben je inmiddels via Google Analytics de bezoekcijfers van je website aan het bekijken. Alleen zorgt ‘personalized search’ op Google ervoor dat zoektermen niet op elke pc dezelfde ranking krijgen.

Dat maakt het lastig om te bepalen op welke populaire keywords je het liefst gevonden wil worden. Nederlander David Sakowski ontwikkelde daarom SEO Rank Monitor.