AMSTERDAM - Veertien Nederlandse mediabedrijven nemen gezamenlijk deel aan de FICCI-FRAMES, de grootste media- en entertainmentbeurs van Azië, dat 16 tot en met 18 maart plaatsvindt in Mumbai.

Onder de naam ME-India (Media & Entertainment India) proberen de veertien bedrijven de samenwerking met de creatieve industrie in India te intensiveren. ME-India bestaat ondermeer uit de bedrijven Fu Works, NL Film, CCCP en BEIFILMS.

De bedrijven worden ondersteund door het ministerie van Economische Zaken dat via het programma 2g@there 10 procent omzetverhoging probeert te genereren voor de deelnemende Nederlandse bedrijven.

Nederland

Nederland is partnerland van de FICCI-FRAMES. Actrice Victoria Koblenko verzorgt samen met de Indiase actrice Katrina Kaif de openingsceremonie. Inmiddels hebben meer dan 3.500 bedrijven zich aangemeld, waaronder 45 Nederlandse bedrijven.

Nederland speelt wereldwijd een belangrijke rol in het bedenken en exporteren van tv-formats, serious gaming en branded content.

In India is de entertainmentindustrie een van de snelst groeiende markten. De verwachte jaarlijkse groei is 12 procent tot een omzet van 20 miljard euro in 2012.