HEERLEN - De producent van elektrische auto's Duracar is van de ondergang gered. De rechtbank in Maastricht heeft het faillissement van het Nederlandse bedrijf opgeheven. Curator Wim Vondenhoff bevestigde woensdag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

Op het laatste moment heeft een geldschieter voldoende middelen op tafel gelegd om alle schuldeisers te kunnen betalen, aldus de curator. Het faillissement is daarmee afgewend en het Heerlense bedrijf kan nu op de oude voet verder.

Duracar begon in 2007 als maker van een nieuwe elektrische bestelauto. Het bedrijf produceerde tot nu toe vijf prototypen, maar kwam vorig jaar in de problemen toen eigenaar Econcern failliet ging.

Investeerders

Ook voor Duracar leek het doek gevallen. Maar met het geld dat de Vlaamse aandeelhouder Carl Pauwels nu heeft overgemaakt, kan het bedrijf voorlopig weer vooruit.

Duracar gaat weer op zoek naar nieuwe investeerders. Directeur Wim Steenbakkers verwacht nog eind dit jaar klaar te zijn om de elektrische auto in productie te nemen. ''We're back in business'', aldus Steenbakkers.