DEN HAAG - Gedupeerde klanten van de failliette DSB Bank gaan opnieuw demonstreren bij het voormalige hoofdkantoor van de bank in Wognum.

Hun grieven richten zich ditmaal tegen de curatoren die het faillissement van de omgevallen bank afhandelen, aldus de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) maandag.

Volgens de stichting, die voor gedupeerde klanten opkomt, zijn de voorbereidingen voor de demonstratie al in volle gang. De manifestatie staat gepland voor 7 mei.

Dramatisch

In een open brief aan de Tweede Kamer zegt PAL dat de situatie voor veel gedupeerden ''dramatisch'' is. ''Klanten van DSB met een lening zijn vogelvrij verklaard.''

Volgens de stichting kunnen veel huiseigenaren met een betalingsachterstand de hoge lasten niet meer opbrengen. De eerste huisuitzettingen staan voor de deur, hoewel de curatoren hadden beloofd dat dit niet zou gebeuren, stelt PAL.

De Jager

De SP wil dat minister Jan Kees de Jager van Financiën met de curatoren van DSB Bank gaat praten. De Jager moet de curatoren duidelijk maken dat de manier waarop voormalige DSB-klanten behandeld worden, onacceptabel is.

Dat zei SP-Tweede Kamerlid Ewout Irrgang in reactie op de brief. ''De curatoren kiezen kennelijk voor dezelfde keiharde opstelling als DSB. Dit zijn volstrekt onacceptabele methoden waarbij mensen worden geïntimideerd", aldus Irrgang.

Het Kamerlid stelt de kwestie woensdag aan de orde in een debat met De Jager.