BEST - De curator van het navigatiebedrijf MyGuide heeft voor 2,1 miljoen euro beslag laten leggen op tegoeden van Roel Pieper. De bekende IT-ondernemer wordt daarmee aansprakelijk gesteld voor het faillissement van de onderneming eind 2008.

Dat blijkt uit een faillissementsverslag dat curator Jaap van der Meer van Turnaround Advocaten deze week heeft gepubliceerd. In het verslag wordt hard uitgehaald naar de activiteiten van MyGuide. Pieper wilde met de onderneming gaan concurreren met TomTom, maar verkocht volgens de curator ''verouderde producten met een te laag kwaliteitsniveau''.

In verband met de beslagen is Pieper, die bestuurder was bij MyGuide, vorige maand gedagvaard. In juni dient een zitting in Den Bosch. Pieper wilde donderdag niet reageren op de beslaglegging.

Pieper

Pieper, die fortuin heeft gemaakt in de Amerikaanse IT-industrie, heeft de afgelopen jaren veel zakelijke tegenslagen gehad. Vorig jaar ging ook een investeringsmaatschappij van hem failliet waarmee de markt voor kleine zakenvliegtuigen moest worden veroverd.

In Nederland trok hij in de zomer van 2008 de stekker uit opinieblad Opinio.