FRANKFURT - De economie van de eurozone zal dit jaar licht groeien ten opzichte van 2009, toen de economie van het eurogebied met 4,1 procent kromp.

Volgens president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank (ECB) ligt het herstel van de economie op koers, maar zal dat herstel waarschijnlijk ''oneven'' verlopen.

Trichet gaf donderdag een toelichting op het eerder op de dag genomen rentebesluit. De ECB liet de rente in de eurozone ongemoeid op het historisch lage niveau van 1 procent, zoals algemeen was verwacht.

Bandbreedte

De ECB verwacht voor 2010 een groei van het bruto binnenlands product (bbp) van de zestien eurolanden tussen de 0,4 tot 1,2 procent. In december werd een bandbreedte gehanteerd van 0,1 tot 1,5 procent. De inflatie komt dit jaar naar verwachting uit op 0,8 tot 1,6 procent, aldus Trichet.

Voor 2011 rekent de ECB op een groei tussen de 0,5 en de 2,5 procent tegen een eerdere raming van 0,2 tot 2,2 procent. De inflatie zal uitkomen tussen de 0,9 en 2,1 procent. De ECB ziet de inflatie het liefst net onder de 2 procent.