ATHENE - Griekenland heeft donderdag een staatsobligatie uitgegeven met een looptijd van tien jaar. Hoeveel geld de regering hiermee wil ophalen, maakte de overheid niet bekend, evenmin als het rentetarief dat wordt geboden.

Volgens berichten in de media heeft de obligatie een waarde van 5 miljard euro.

Griekenland heeft tegen mei meer dan 20 miljard euro nodig om schulden te betalen waarvan de betalingstermijn dan verstrijkt. In totaal heeft het land een schuld van 300 miljard euro en een begrotingstekort van 12,7 procent.

Om uit de financiële problemen te komen, kondigde de regering woensdag nieuwe bezuinigingen aan die 4,8 miljard euro moeten opleveren.

Front

Honderden aanhangers van het communistische Griekse arbeidersfront bezetten donderdag uit protest het ministerie van Financiën. Enkele betogers beletten ambtenaren de toegang.

Premier Giorgos Papandreou van Griekenland brengt vrijdag een bezoek aan Duitsland om over de situatie in zijn land te praten.

In het Duitse dagblad Bild opperde een parlementslid van de Duitse regeringspartij FDP dat Griekenland maar wat van zijn onbewoonde eilanden moet verkopen om uit de schulden te komen.