AMSTERDAM - De burgemeester van de Amerikaanse hoofdstad van Kansas Topeka heeft de naam van zijn stad voor de maand maart omgedoopt tot 'Google, Kansas - de glasvezelhoofdstad'.

Burgervader Bill Bunten hoopt zo kans te maken op de supersnelle internetverbinding die Google in een aantal plaatsen wil aanleggen bij wijze van experiment.

Tot 26 maart kunnen Amerikaanse steden aan de internetgigant duidelijk maken dat zij in aamerking willen komen voor internet met een snelheid van meer dan 1 gigabite per seconde.

De meeste initiatieven om de aandacht van Google te trekken komen van inwoners van steden met gebrekkige internetverbindingen. Zo zijn er volgens Businessweek al meer dan 70 Facebookpagina's aangemaakt en wordt Twitter veelvuldig ingezet.

Lol

Bunten denkt dat een snelle internetverbinding jonge mensen aan zijn stad kan binden en dat het bedrijfsleven een extra impuls krijgt.

"Maar de naamsverandering is voor de lol", aldus de 79-jarige burgemeester, die zelf wel een e-mailaccount heeft, maar vooral zijn assistent de online communicatie laat verzorgen en het web laat afspeuren, zo meldt CNN.

Hij denkt er niet over om de wijziging permanent te maken, mocht Topeka van Google de ultrasnelle interverbinding krijgen. "We zijn erg trots op onze stad.

Topeka is een Indiaans woord wat ' goede plaats om aardappelen te laten groeien' betekent. Dat gaan we niet veranderen."