ROTTERDAM - Bouwconcern VolkerWessels heeft samen met zijn partner Global Marine Systems in opdracht van London Array een contract gesloten voor de installatie van kabels voor het London Array offshore windmolenpark in Engeland.

Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ruim 122 miljoen euro, waarvan ruim de helft voor rekening komt van VolkerWessels. Het bouwbedrijf maakte dit maandag bekend.

De kabels voor het windmolenpark komen te liggen voor de kust van de Engelse graafschappen Kent en Essex (Oost-Engeland) op een diepte van 10 tot 23 meter.

Exportkabels

VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Marine Contracting (VSMC) installeert vier zogenoemde exportkabels van ruim 50 kilometer en verzorgt de afmontage van 187 kabels die tussen de windmolens lopen. Verder richt het bedrijf zich op het kabelwerk op land en zorgt het voor de verbindingen tussen land en water.

Het windmolenpark draagt in belangrijke mate bij aan de doelstelling van de Britse regering om rond 2015 een groot deel van de elektriciteitsvoorziening uit hernieuwbare bronnen te vergaren.