Onlangs kondigde Renault aan dat de Laguna en de Espace als grote modellen de toekomst hebben. Een nieuwe Vel Satis komt er niet. Om die belofte waar de maken, moet de Espace mee in de vaart der volkeren. Het nieuwe model staat al klaar.

De huidige Renault Espace loopt mee sinds 2002. Een tijd geleden is al begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe fullsize mpv. Door de kredietcrisis is de vraag naar dergelijke grote auto’s flink afgenomen en besloot Renault de ontwikkeling even stil te zetten.

Nu wordt er weer doorgewerkt aan de nieuwe Espace. Het eerste levensteken van een volledig nieuw model is deze foto, die door ons Franse zusterblad AutoPlus is opgeduikeld. De informatie die er verder bij wordt gegeven is summier. Er wordt gesproken over een lengte van 4,70 meter voor de reguliere Espace en over 4,90 meter voor de nieuwe Grand Espace. Verder wordt er gespeculeerd over een benzinemotor met een vermogen van 200 pk en diesels met vermogen tussen de 130 en de 175 pk.

Presentatie


Wanneer de nieuwe Espace zijn opwachting maakt, is nog niet duidelijk. Wellicht heeft het uitlekken van de foto iets te maken met de presentatie van de nieuwe Volkswagen Sharan, volgende week in Geneve. Die auto is immers een rivaal van de grote Renault. Zo probeert Renault de potentiële Espace-kopers alvast aan zich te binden voor het nieuwe model.


Het zou ons niet verbazen dat de nieuwe Espace, die al kant-en-klaar leek te zijn toen vorig jaar de ontwikkeling werd stilgezet, al wordt toont op de thuisbeurs in Parijs, die in het najaar wordt gehouden.