Wekelijks een overzicht van de opmerkelijkste innovaties en start-ups in Innovatie 360. Deze week: de iPadwall voor biebs en musea, en een interview met start-up Yunoo.

In samenwerking met Idealize, het platform voor creatieve bedrijfsideeën.

Het architectenbureau ClarkeHopkinsClarke stelt een nieuwe manier voor om bezoekers naar de bieb en het museum te trekken: maak een muur van iPads. Dat levert nieuwe interactie en activiteiten op.

Jas/Slaapzak

Elke keer is het weer raak voor een backpacker: de worsteling om spullen in een rugzak te proppen. Dankzij Lin Tsui-Wei kunnen we de slaapzak echter voortaan thuis laten. Je windjack is een prima vervanger.

TH!NK

Het Noorse bedrijf TH!NK, vorig jaar nog bijna bankroet, werkt samen met het Californische Aeronvironment. Doel is om een auto te introduceren die in een kwartier voor 80% is opgeladen. Handig voor de automobilist die veel en vaak onderweg is.

Yunoo

Yunoo, de site die je financiële huishouding inzichtelijk maakt, stond vorig jaar al snel als veelbelovende start-up te boek. In 2010 wil het die belofte inlossen. Een interview met directeur Patrick van der Tuin en mede-oprichter Kevin Voges.