Connexxion houdt concessie Zaanstreek

AMSTERDAM - Connexxion mag het openbaar vervoer in de Zaanstreek de komende acht jaar blijven verzorgen. Dat maakte de Stadsregio Amsterdam dinsdag bekend.

Connexxion won de Europese aanbesteding van het busvervoer in de Zaanstreek, Connexxion was ook de enige partij die had ingeschreven op het contract.

Volgens een woordvoerster van de Stadsregio heeft dat te maken met de economische crisis, waardoor openbaarvervoerbedrijven heel zorgvuldig afwegen aan welke aanbestedingen ze wel of niet meedoen. ''Bovendien is het een vrij kleine concessie waar de marges niet heel groot zijn.''

Rendement

Connexxion zegt een ''gezond rendement'' te halen uit de concessie. Het bedrijf is blij dat het in het gebied mag blijven rijden. ''We rijden er al jaren en het is als onderdeel van de regio Amsterdam een interessant gebied. Er blijft perspectief op reizigersgroei'', aldus een woordvoerder van Connexxion.

Het achtjarige contract heeft een omzet van ongeveer 144 miljoen euro. De Stadsregio legt jaarlijks ongeveer 11,5 miljoen euro subsidie toe op de concessie.

Volgens de Stadsregio is Connexxion aan alle wensen tegemoetgekomen en komt er meer openbaar vervoer en betere reisinformatie. Zo komt er bijvoorbeeld in bussen die naar het station rijden, informatie over vertrekkende treinen.

Tip de redactie