'Microsoft wint van Apple'

Michiel Frackers bezoekt internetondernemers in Silicon Valley. In deze aflevering: Waren we vorige week te gast op het dakterras van een penthouse met fenomenaal uitzicht over de skyline van San Francisco, deze week zitten we dieper in Silicon Valley. In een kast, om precies te zijn.

Van computers tot horloges? Het is een kast annex vergaderkamer van de nieuwe startup van Mike Gifford, de ongekroonde hardwarekoning van Silicon Valley.

Want zo mag je worden genoemd als je aan de wieg hebt gestaan van de Sparcstation bij Sun en de Xbox bij Microsoft, de hardware van de Macintosh-lijn bij Apple hebt gerund, een bedrijf hebt verkocht aan Dell en tussendoor nog kans zag een bedrijf in scanners naar de beurs te brengen. Gifford is weer begonnen aan een nieuw avontuur in een onooglijk kantoortje met flikkerende tl-balken.

Na computers, scanners, set top boxes, spelcomputers en MP3spelers te hebben gemaakt, gokken wij erop dat Gifford's nieuwste knutselwerk nog dit jaar gaat resulteren in een nieuw horloge met wifi-verbinding. Alleen geeft hij dat niet toe, geheel in de stijl van Silicon Valley.

Hardware guy

In de eerste video vertelt Gifford over zijn wonderlijke carriere, die hem langs vier van 's werelds grootse computerbedrijven voerde.

Deze is alleen aanbevolen voor liefhebbers van werk in het walhalla van de technologie.

Deel 1:

'Ik zou wedden op Microsoft'

In de tweede video vertelt Gifford over het verschil in innoveren bij startups en grote bedrijven, de reden van de geheimzinnigheid en stealth namen bij nieuwe projecten en voorspelt hij de winnaar in de strijd om het digitale huis: Microsoft, met een doorontwikkelde versie van de Xbox.

Deel 2: (begint met dezelfde introductie)

Elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays. Gepresenteerd door Michiel Frackers, ondermeer mede- oprichter van Planet Internet en 925 en aandeelhouder in Flabber. Camera en montage: Godfried de Vries.

Eerdere afleveringen:
Aflevering 1 Janpieter Scheerder over Silicon Valley: Nederland heeft veel talent, maar weinig geduld'.
Aflevering 2, Daniel Brusilovsky over jongeren: 'Tienerondernemer in opspraak'
Aflevering 3, Mark Berstein (ex-topman CNN) over nieuws: 'We kiezen onze eigen media'

Tip de redactie