Lufthansa wil staking breken via rechter

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa stapt naar de rechter om een einde te maken aan een staking van haar piloten. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf maandag bekendgemaakt. Volgens Lufthansa staat de staking niet in verhouding tot de schade die de onderneming lijdt.

Door de staking moet Lufthansa maandag naar verwachting achthonderd vluchten schrappen. De financiële schade wordt geraamd op 25 miljoen euro per dag. De piloten zijn van plan om tot en met donderdag te staken. Zij strijden daarmee voor behoud van werkgelegenheid en een beter salaris.

Waarschijnlijk geeft de rechter maandagavond nog een oordeel over de staking. Lufthansa en de vereniging van cockpit-personeel bij de luchtvaartmaatschappij moeten om 17.30 uur verschijnen bij de rechtbank in Frankfurt.

Schrappen

Als de piloten mogen doorgaan met hun actie, dan gaat het om de grootste staking in de Duitse luchtvaart ooit. Tot en met donderdag moet Lufthansa mogelijk 3200 vluchten schrappen.

Het bedrijf annuleerde vrijdag uit voorzorg al twee derde van de vluchten die in de stakingsperiode zouden vertrekken. Gedupeerde reizigers kunnen hun vliegtickets kosteloos annuleren of omboeken, meldde Lufthansa.

De Duitse spoorwegen hebben voor gedupeerde Lufthansapassagiers extra treinen ingezet voor lange trajecten. Mensen die een ticket van Lufthansa hebben, kunnen het treinkaartje bij de luchtvaartmaatschappij declareren.

NUwerk

Tip de redactie