Elke week de mooiste voorbeelden van productinnovatie en start-ups in samenwerking met Idealize, het platform voor creatieve bedrijfsideeën. Heinz maakt een nieuwe ketchupverpakking en Rentcycle, een online portaal voor fietsverhuurders.

Mensen raken wel eens geïrriteerd door de mayonaise en ketchup die ze bij de Burger King serveren. In tegenstelling tot McDonalds wordt alles in onhandige knijpzakjes geleverd.

Bij Heinz, de ketchup-partner van Burger King, presenteerden ze in videovorm een verpakking waarin je niet per se hoeft te knijpen.

Duurzaam afzuigen

Grote gebouwen worden geventileerd door vervuilde lucht uit toiletten, bergingen en keukens via afvoerroosters uit een gebouw te zuigen. Dit zogenaamde afzuigen is elektrisch aangedreven. De TU Delft test nu een ‘zonneschoorsteen’ die mogelijk hetzelfde proces zonder stroom in gang kan zetten.

Rentcycle

Er zijn veel fietsverhuurbedrijven in Nederland. Toch is het idee om er een service site aan te wijden, geboren in Silicon Valley. Start-up Rentcycle stelt een online portaal beschikbaar voor verhuurders.

Usabilla

Paul Veugen (25) startte tijdens zijn studie aan de Universiteit van Tilburg met Usabilla: een online tool waarmee je heel snel feedback krijgt van gebruikers op een website of online concept. In een interview legt hij uit hoe zijn concept tot stand gekomen is en hoe hij het nu verder uitwerkt.