Groei Franse economie houdt aan

PARIJS - De groei van de Franse economie heeft zich doorgezet. In het vierde kwartaal steeg het bruto binnenlands product (bbp) met 0,6 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, meldde het Franse bureau voor de statistiek vrijdag.

In het tweede en derde kwartaal nam het Franse bbp al toe, na een reeks kwartalen van krimp. In vergelijking met 2008 kromp de Franse economie in het afgelopen vierde kwartaal met 2,2 procent.

De Italiaanse economie is onverwacht gekrompen in het vierde kwartaal ten opzichte van het kwartaal ervoor. Het bruto binnenlands product (bbp) daalde met 0,2 procent, nadat het Zuid-Europese land uit de recessie was geklommen met een groei van 0,6 procent in het derde kwartaal. Economen hadden gerekend op een groei van 0,1 procent.

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2008 kromp de Italiaanse economie met 2,8 procent, meldde het Italiaanse bureau voor de statistiek vrijdag. Over heel 2009 daalde het bruto binnenlands product met 4,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

NUwerk

Tip de redactie