Parkeertarieven stiekem omhoog

AMSTERDAM - Veel parkeergarages gebruiken trucs om de tarieven te verhogen. Dat blijkt uit een onderzoek van Detailhandel Nederland.

Voor hetzelfde bedrag kan in plaats van een uur bijvoorbeeld nog maar vijftig minuten worden geparkeerd. Voor de stiekeme prijsstijging wordt niet meer service geboden.

Uit het onderzoek blijkt dat vrijwel nergens per minuut kan worden betaald. In slechts een van de 75 onderzochte garages kan per minuut worden betaald. Volgens de onderzoekers is het technisch goed mogelijk om per minuut te betalen, maar kiezen de meeste garages ervoor dat niet mogelijk te maken.

Claustrofobisch

Parkeergarage De Kolk in het centrum van Amsterdam komt als slechtste uit de bus. Daar moet volgens de onderzoekers 8,40 euro betaald worden voor 55 minuten parkeren. Verder wordt de garage omschreven als claustrofobisch en vuil en is de verlichting slecht.

In Hoofddorp staat de beste garage. In de Vier Meren zijn de tarieven laag, het eerste halfuur 0,30 euro en daarna oplopend, en kan met de pinpas worden betaald. In zestig procent van de garages kan dat niet. Bovendien is de garage schoon en licht.

Tip de redactie